/ Guides

Sådan tjekker du et domæne for varemærker


saadan-tjekker-du-et-domaene-for-varemaerker

Store dele af verden har deres egne regler for varemærker og patenter. Der er dog lavet flere sammenslutninger for at gøre det lettere at beskytte rettigheder. EU har for eksempel et stort patentkontor, som arbejder med at sikre rettigheder på tværs af hele EU.

1. Gå ind på Patent- og Varemærkestyrelsen

I Danmark er der flere steder, hvor du kan tjekke om der eksisterer varemærker. Vi anbefaler at bruge Patent- og Varemærkestyrelsen, hvor du let kan se om navne eller domæner er beskyttet af et varemærke.

Nu skal du lave en søgning på domænet, som du overvejer at oprette en domæneklage for. Efter du har trykket på søg vil du kunne se, at siden leder efter rettigheder, som gælder i Danmark. Det er vigtig kun at være opmærksom på de danske rettigheder, da domæneklager er for danske domæner (.dk).

På billedet herunder kan du se et eksempel af en søgning hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Her er der søgt efter "Google", som selvfølgelig frembringer flere resultater. Generelt gør de store virksomheder i verden meget ud af at beskytte deres rettigheder og varemærker.

Varemærke for Google

Nu skal du altså kigge efter rettigheder, som ligger op ad domænet.

2. Kig under "Navn og Logo"

På billedet ovenover kan du se, at der både beskrives "Opfindelser", "Navn og Logo" samt "Design". Opfindelser er mere relateret til specifikke ting. I Googles tilfælde er det for eksempel "Fremgangsmåde til navigationsstyring", som relaterer sig mere til et produkt. Det vigtigste for dig er at kigge under "Navn og Logo". Her vil du kunne se alle varemærker relateret til specifikke ord.

På billedet herunder kan du se et eksempel fra Google igen, hvor det beskrives, at de ejer rettigheden til at bruge ordene Google Maps i kommerciel sammenhæng. Du vil derfor eksempelvis ikke kunne købe et www.google-maps.dk domæne uden at Google ville komme efter dig. Du ville i den situation med sikkerhed miste retten til domænet eller blive påkrævet at slette registreringen.

Ordmærke - Varemærke

3. Skriv ned, hvis du finder rettigheder

Husk at notere, hvis du finder nogle rettigheder, som er relateret til domænet. Når du går gennem vores sagsforløb skal du nemlig svare på spørgsmål omkring varemærkerne. Det bedste for din sag vil altid være, hvis du ikke kan finde nogle varemærker.

4. Start din sag

Du kan altid kontakte os, hvis du gerne vil have, at vi kigger nærmere på din specifikke sag. Tryk på billedet herunder for at starte din sag.

Start din domæneklage

  • Forberedelse
  • Varemærker

Test et domæne

Opret din domæneklage. Gratis indtil du kan se resultater.