/ Guides

Kontakt ejeren af et domæne


blogkontakt-ejeren-af-et-domaene

Domæneklager kræver en del forberedelse for at opnå det bedste resultat. Dette gælder også i forhold til at bevise interesse for domænet. I denne her artikel får du en guide til hvordan du rent praktisk forholder dig til at kontakte ejeren af et domæne med henblik på at overtage det.

Sådan kontakter du ejeren af et domæne

Hvis du har interesse i et domæne skal du altid tage kontakt til ejeren af domænet med henblik på at købe det. Dette er nemlig et vigtigt argument i din sag, som viser, at du aktivt har opsøgt ejeren med henblik på at overtage domænet ved almindeligt salg. Det er ikke nogen langsommelig proces og du kan faktisk klare det med en simpel email.

Du skal huske at gøre det selvom du rent faktisk ikke regner med at ejeren svarer. Start med at tjekke ejeren på vores side. Herefter kan du søge på Google efter en kontaktmulighed. Det vil typisk være en email, som desuden er den letteste kontaktmetode.

Eksempel på email

Herunder kan du se et eksempel på en email, som meget simpelt beskriver hvordan du skal tage kontakt til ejeren. Du kan selv ændre indholdet, så det passer bedre til din virksomhed.

Kontakt ejer - Domæne

Indhold i email (Du kan kopiere teksten)

Hej "Modtager"

Jeg driver til dagligt en virksomhed, hvor jeg arbejder med "din industri". Jeg overvejet længe overvejet et alternativt domæne til at arbejde mere med "et nyt tiltag".

Her er jeg faldet over domænet eksempel.dk, som ville passe perfekt til nogle nye initiativer i min virksomhed. Jeg kan se, at du ikke bruger domænet.

Vil du være villig til at sælge det til mig for en god pris? Jeg vil i hvert fald gerne byde 500 kr. 

Vil du være interesseret i at overdrage domænet for den pris?

Jeg håber på at høre fra dig.

Med venlig hilsen "Dit navn"

Tag et screenshot af din henvendelse med tydelig dato

Det er vigtigt, at du gemmer beviset for at du har henvendt dig til ejeren af domænet. Dette gøres lettest ved at tage et screenshot af din sendte email. Her skal du være opmærksom på tydeligt at vise datoen for henvendelsen. Dette billede skal du senere bruge som bilag i din domæneklage for at bevise din store interesse i domænet samt proaktivitet og villighed til at finde en løsning uden en klage.

Opfølgning på henvendelse

Der kan dog ske flere forskellige ting, når du har kontaktet ejeren af et domæne. Det er dog vigtig at kunne følge op. Du skal nemlig ikke bare lade være med at svare. Herunder beskriver vi situationen, hvor ejeren svarer og hvor ejeren ikke svarer.

Ejeren svarer ikke

Dette er en meget sandsynlig situation. Du skal dog ikke være bekymret, da det sagtens kan gavne din sag. Her er der ofte tale om domæner, som ikke er i brug. Når ejeren ikke svarer på din henvendelse kan du allerede dokumentere ejerens modvillighed til at indgå i en dialog omkring salg af domænet. På samme måde kan du dokumentere proaktivitet og reel interesse i det omtalte domæne. Giv gerne ejeren af domænet mindst 2-3 uger om at svare på din henvendelse.

Ejeren skriver, at domænet er til salg

Ejeren kan godt vende tilbage med en pris for domænet. Nu skal du vurdere prislejet. Der er nemlig stor forskel på hvor meget domæner er værd. Generelt skal du ikke indgå en handel om et inaktivt domæne, hvis prisen ligger højt - eksempelvis over 5000 kr. Domæner kan sagtens være mere værd end dette, men inaktive danske domæner har typisk ikke den højeste pris.

Tilbyder ejeren dig at købe domænet for eksempelvis 500 kr. er det en anden sag. Her får du faktisk en mulighed for at købe domænet og få hurtig overtagelse. Husk på, at der med en sag hos domæneklagenævnet let kan gå op til 3-4 måneder før du får en afgørelse. Det er derfor en længere proces. Står du derfor og gerne vil overtage med det samme er en lille pris ofte fordelagtig at betale, selvom du måske stadig står stærkt i forhold til at vinde en eventuel sag.

Start din domæneklage

Hvis du har fulgt vores skridt bør du nu have kontaktet ejeren og du er derfor klar til at gå videre i processen. Klik på billedet herunder for at start en vurderimg her på siden.

Start din domæneklage

  • Ejer
  • Kontakt

Test et domæne

Opret din domæneklage. Gratis indtil du kan se resultater.