/ Guides

Sådan laver du en domæneklage


saadan-laver-du-en-domaeneklage

Denne guide er udarbejdet for at gøre det lettere at anvende vores pakke til at lave en domæneklage. Den er derfor ment til personer, som allerede har købt vores pakke og gerne selv vil oprette en domæneklage. Husk, at du altid kan kontakte os for at få vejledning i din sag.

Start med at kigge indholdet i din pakke igennem

Når du henter vores pakke får du forskellige ting. Du har med sikkerhed modtaget en skabelon, som du skal bruge til din klage. Denne skabelon skal rettes til din egen sag. Selvom vi giver dig en masse information kan vi ikke helt tilrettelægge din klage. Du skal derfor selv foretage de nødvendige ændringer for at skabe sammenhængen i din klage.

1. Gå ind på Domæneklagenævnets hjemmeside og start din klage

Tryk her for åbne siden i en ny fane i din browser. Nu skal du kigge på siden, hvor du vil kunne se skriften som på billedet herunder.

Overførsel af domæne

Her hos Klagen beskæftiger vi os med overførsel af domæne. Du skal derfor vælge 'Overførsel af domænenavn / Transfer of domain name - Domænenavnet skal overføres til klageren'. Tryk på 'Vælg' knappen for at starte processen.

Første skridt i processen

Til at starte med skal du bare bekræfte, at de rigtige informationer står på skærmen. Disse skal være ligesom på billedet herunder.

Overførsel af domæne

Læs informationen fra Domæneklagenævnet

Nu kommer der en masse forskellig information fra Domæneklagenævnet. Her skrives der blandt andet omkring udfyldningen af selve klageskemaet, pris og afgørelse. Det bør se om som på billedet herunder. Der vil være mere tekst på siden end lige dette på billedet.

Information om domæneklage

Tryk på 'Næste' knappen i bunden for at komme videre i processen.

2. Domænenavnet som der klages over

Ligesom hos Klagen skal du starte med at fortælle hvilket domæne din klage drejer sig om. Her indtaster du det danske .dk domæne, som du gerne vil forsøge at overtage. Desuden skal du vælge om du er en privateperson (Fysisk Person på siden) eller en virksomhed/forening (Juridisk Person).

Domænet der klages over

3. Klageren

Her skal du udfylde information om dig selv. Her fortæller du Domæneklagenævnet hvem klagen bliver lavet af. Husk at svar 'Nej' til spørgsmålet i bunden omkring repræsentation, hvis du selv opretter din domæneklage.

Info om klageren

4. Indklagede

Nu skal du så fortælle hvem din klage retter sig mod. Det er altså ejeren af det domæne, som du klager over. For at Domæneklagenævnet kan oprette en sag skal det vides hvem sagen føres mod. Du finder informationen du skal bruge i WHO-IS databasen. Tryk her for åbne et vindue.

Her skal du blot tjekke informationen og skrive dem ind i de rigtige bokse på siden.

Indklagede

5. Detaljer om klagen

Nu kommer du til stedet, hvor din sag rent faktisk skal bygges. Det er her, at alle dine argumenter skal fremlægges for Domæneklagenævnet. Disse argumenter er dem, som du har fået i din pakke fra os. I din pakke vil du finde skabelonen, som skal bruges til sagsfremstilling og begrundelse. Dette er de to bokse, som du skal udfylde. Du skal dog først kigge dit dokument igennem og sikre dig, at du har rettet den til, så den passer til din egen sag.

Du skal desuden sikre dig, at alle referencer til bilag er rigtige. Du skal derfor tjekke dine billeder igennem og tjekke at eventuelle referencer i teksten giver mening. Altså at bilag 1 er det rigtige billede, som passer ind i beskrivelsen i teksten.

Nu skal du kopiere teksten fra afsnittet 'Sagsfremstilling' og sætte det ind i boksen på billedet herunder.

Sagsfremstilling - Domæneklage

Bagefter skal du kopiere teksten fra afsnittet 'Begrundelse' ind i boksen på billedet herunder. Desuden skal du vedhæfte alle bilag, som der refereres til i teksten.

Begrundelse - Domæneklage

6. Samtykke

På denne side giver du samtykke til, at Domæneklagenævnet kan offentliggøre din sag og at andre kan referere til afgørelsen i din sag. Du skal egentlig bare tjekke af, at du accepterer vilkårene. Husk dog at læs hele teksten.

Samtykke - Domæneklage

7. Klagegebyr (Betaling)

Nu skal du give informationer omkring betaling af et klagegebyr for at sagen bliver håndteret af Domæneklagenævnet. Der er forskel på om du har en kommerciel interesse i sagen. Du skal desuden vælge, hvor pengene skal tilbageføres, hvis du vinder din sag. Du får nemlig refunderet pengene for klagen, hvis du vinder sagen.

Betaling - Domæneklage

8. Gennemse og godkend klagen

Til sidst får du bare en opsummering af alle informationerne, som du har indtastet i forløbet. Nu kan du lige kigge det hele igennem og sikre dig, at det ser rigtigt ud. Du skal trykke 'Godkend og Indsend Klage', hvorefter du vil blive henvist til en betalingsside.

Gennemse og godkend klagen

Nu har du færdiggjort din domæneklage. Nu skal du bare vente indtil nævnet tager din sag op og laver en afgørelse. I nogle tilfælde vil de kunne spørge efter yderligere information eller dokumentation i forbindelse med en sag. Den præcise ventetid kan variere alt efter antallet af klager, men forvent i hvert fald flere måneders ventetid.

Held og lykke!


  • Domæneklage

Test et domæne

Opret din domæneklage. Gratis indtil du kan se resultater.