/ Guides

Bruger ejeren domænet til relevant aktivitet?


bruger-ejeren-domaenet-aktivt

Et af de centrale aspekter i en domæneklage er aktiviteten. Hvordan bruges domænet i dag og hvordan har det været brugt historisk. Dette er nemlig med til underbygge historien omkring hvorfor det vil skabe større værdi hos en anden ejer.

Hvornår er et domænes aktivitet ikke relevant?

Der er ikke nogen fast definition for om et domænes aktivitet er relevant. Herunder giver vi dog nogle eksempler på domæner, hvis aktivitet ikke er relevant. Disse giver dig bedre mulighed for at vurdere om der er tydelig relevant aktivitet på domænet, som er relateret til domænets navn.

1. Ingen hjemmeside på domænet

Du vil selvfølgelig altid have en god sag, hvis der aldrig har været en hjemmeside på domænet. Når dette er tilfældet vil du blot modtage et svar ligesom på billedet herunder, når du skriver adressen ind i din browser.

Siden kan ikke findes - Domæneklage

I dette tilfælde er det ikke svært for dig at underbygge din sag. Du kan jo som udgangspunkt indikere hvordan du vil bruge domænet til at understøtte din relaterede forretning. Du skal dog huske, at domæner jo ikke overdrages medmindre klageren har et godt formål med domænet. Du skal derfor gerne have en klar tilknytning til domænet, som du klager over.

2. Ingen tydelig aktivitet på siden relateret til navnet

Andre gange vil du få vist en hjemmeside, når du kommer taster domænet ind i din browser. Dette kan eksempelvis se ud som på billedet herunder. Du kan dog hurtigt se, at aktiviteten ikke er tydeligt relateret til domænet.

"Hej Verden!" bruges ofte som de første ord, der skrives på en hjemmeside. Disse ord blev skrevet i 2017 og der har faktisk ikke været aktivitet siden. Desuden er dette "skilt.dk", men der skrives "cirkel.dk" i teksten, hvilket tydeligt viser, at der ikke er lagt meget energi i hjemmesiden.

Domænet er ikke i brug - Domæneklage

Denne hjemmeside viser klart, at den ikke skaber stor værdi for besøgende. I denne situation vil du derfor sagtens kunne argumentere for at ejeren ikke bruger domænet med et tydeligt formål. Det vil dermed kunne skabe mere værdi, hvis du fik overdraget ejerskabet. Her har du derfor gode chancer for at vinde en eventuel domæneklage.

3. Domænet er til salg

Der har altid eksisteret spekulation i domænenavne og der er set mange sager, hvor domæner er blevet solgt for høje beløb. Når domæner allerede er i brug vil du ofte ikke kunne overtage dem uden at købe dem. Det kan nogle gange blive høje priser, hvis det er et godt domæne. Nogle gange forsøger personer og virksomheder dog at sælge domæner, hvor der ikke er aktivitet. Et eksempel på dette er vist herunder på billedet, hvor et besøg blot viser, at domænet er til salg.

Domæne til salg

Dette vil betegnes som et inaktivt/ikke relevant domæne og du vil sagtens kunne argumentere for, at domænet vil skabe mere værdi i din besiddelse. Desuden er det ikke lovligt i Danmark at videresælge domæner udelukkende for profit. Derfor er dette en rigtig god situation for dig, hvis du gerne vil overtage domænet.

4. Lav din egen vurdering

Vi kan kun dække nogle af mest tydelige eksempler på, at domæneejere ikke bruger domæner til relevant aktivitet. Der kan dog sagtens være en masse andre lignende eksempler, hvor ejeren ikke bruger domænet relevant. Du skal derfor i nogle tilfælde lave din egen vurdering omkring domænet. Alternativt kan du kontakte os, hvorefter vi nok skal besøge siden og undersøge hvorvidt du vil have mulighed for at kunne føre en domæneklage.

Hvornår er et domæne relevant?

Dette er en mere simpel betragtning, da langt de fleste hjemmesider er relevante og aktive. Du kan tage alle de mest besøgte hjemmesider i Danmark. Eksempelvis dr.dk kan i den grad betragtes som relevant og aktivt, da du finder en masse indhold relateret til nyheder på deres hjemmeside. Desuden passer domænet rigtig godt til formålet, da "DR" betyder Danmarks Radio. I disse tilfælde vil du selvfølgelig ikke have succes med en domæneklage, da de har rettigheder til domænet og anvender det aktivt.

Start din sag

Du kan altid kontakte os, hvis du gerne vil have, at vi kigger nærmere på din specifikke sag. Tryk på billedet herunder for at starte din sag.

Start din domæneklage

  • Forberedelse
  • Aktivitet
  • Domæne

Test et domæne

Opret din domæneklage. Gratis indtil du kan se resultater.