/ Information

Domæneklage hos advokat - Hvad koster det?


blogdomaeneklage-hos-advokat-hvad-koster-det

De fleste bruger i dag stadig en advokat til at udarbejde en domæneklage hos domæneklagenævnet. Men hvad koster det egentlig?

Vi har snakket med nogle advokater, som giver os et bud på omkostninger ved en eventuel sag. Her får du et overblik over nogle af de priser, som vi har fået givet.

Vær opmærksom på, at man ofte ikke får et tilbud på den specifikke sag, men derimod en timepris. Nogle gange vil advokater dog kunne give et overslag på prisen, da de eventuelt har haft lignende sager og dermod kan give et godt estimat for timeforbruget.

Timepriser for advokater

  • Stort dansk advokathus: 6800 kr. for den sidste sag de lavede
  • 3 tilbud fra advokathuse: 5000 kr. baseret på gennemsnittet af priserne
  • Mindre advokathus: 4500 kr. - regnet ud på baggrund af 3 timer til 1500 kr. i timen

Dette er desuden priserne for en oplagt domæneklage, hvor der ikke skulle laves meget arbejde for at finde argumenter for overtagelse af domæne. I mere komplicerede sager vil prisen dog stige drastisk, da advokaterne altid tager priser per time. Du vil derfor hurtigt kunne stå med en stor regning.

Advokater tager penge per time

Advokater er kendt for at være en dyr fornøjelse, men ofte nødvendig. En af grundene til den høje pris er deres prismodel. De fleste advokater tager nemlig penge på timebasis og måske endda per påbegyndt halve time.

Det betyder, at prisen hurtigt kan blive høj. Du skal derfor altid være opmærksom på dette, hvis du benytter en advokat. Dette gælder selvfølgelig ikke kun domæneklager.

Hvorfor koster en advokat så meget?

Der er flere forskellige grunde til, at en advokat koster mange penge. En af de primære årsager er selvfølgelig, at det tager lang tid at blive uddannet til advokat. Det kræver faktisk mindst 8 år at blive advokat. Dette inkluderer både en bachelor, en kandidat flere år som advokatfuldmægtig.

Udover de store krav til uddannelse er advokater samtidig ofte involveret i sager, hvor udfaldet kan have store konsekvenser. Et eksempel kan være en retssag, hvor udfaldet kan have store personlige konsekvenser for en privatperson. Derfor er folk ofte villige til at investere mange penge i at sikre de bedste kvaliteter hos en advokat, som skal repræsentere sagen.

Alle disse ting er med til at øge prisen på advokaten. Der er dog i moderne tider kommet flere alternativer til advokater, da nogle ting bliver mere standardiseret. Dette gælder blandt andet domæneklager, som ikke altid kræver en dyr advokat.

Advokater stiller ingen garanti ved en domæneklage

Når du bruger en advokat betaler du for vedkommendes tid. Dette betyder også, at der typisk ikke stilles garanti overfør køberen af timerne. Advokaten kan derfor føre din domæneklagesag, men kan kun give dig et kvalificeret bud på om sagen bliver vundet. Der kan ikke stilles garanti til, at sagen egentlig vindes.

Fordele ved at bruge Klagen

Hos Klagen tager vi penge per sag og tillader endda, at du fører din egen sag. Vi prøver generelt at gøre det muligt for en større del af befolkningen at overtage domæner, som ikke bliver brugt aktivt. Vi tror nemlig på, at det vil skabe mere værdi i samfundet og på internettet.

Start din domæneklage

  • Domæneklage
  • Priser
  • Advokat

Test et domæne

Opret din domæneklage. Gratis indtil du kan se resultater.